Pályázat

FITT 98 Kft. technológiai fejlesztése

A kedvezményezett neve: FITT 98 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: FITT 98 Kft. technológiai fejlesztése
A szerződött támogatás összege: 6 743 100 Ft
A projekt összköltsége: 16 900 000 Ft
A támogatás mértéke: 39,9 %
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2019.09.30.
A projektazonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02086

A projekt tartalmának bemutatása: 
Az automata kozmetikai papírdoboz gyártó gép egy professzionális papírdoboz gyártó gép. A beszerzett gép segítségével több különböző méretű papírdobozt tudunk előállítani. A gép különböző vastagságú papírdobozt tud vágni, hajtogatni, és összeállítani. A gép nem csak hajtogatja a dobozokat, hanem nyomtatni is tud rá.
A gép könnyen programozható, és pár perces beállítás után teljesen más méretben tudja gyártani a papírdobozokat.  Ezáltal akár kis mennyiségű doboz gyártásával is megéri foglalkoznunk, mivel nem nagy munka újraprogramozni a gépet.
A gép a legmodernebb szoftverrel van felszerelve, így a korszerű csomagolás technológiai elvárásoknak maradéktalanul megfelel.

A kedvezményezett neve: FITT 98 KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
A projekt címe: ENERGIAHATÉKONYSÁG JAVÍTÁSÁT SZOLGÁLÓ FEJLESZTÉSEK, NYÍLÁSZÁRÓ CSERE ÉS HŐSZIGETELÉS
A szerződött támogatás összege: 16,96 MILLIÓ FORINT
A támogatás mértéke (%-ban): 55%
A projekt tartalmának bemutatása: NYÍLÁSZÁRÓ CSERE ÉS HŐSZIGETELÉS
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.24.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01544

A projekt tartalmának bemutatása:

„Energiahatékonyság javítását szolgáló fejlesztések, nyílászáró csere és hőszigetelés a Fitt 98 Kft nagyatádi telephelyén”

 

A cégünk sikeresen pályázott a GINOP-4.1.4-19. számú felhívásra, ennek keretében 16 964 040 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyertünk el a GINOP-4.1.4-19-2020-01544 azonosító számú pályázatunkkal, melynek intenzitása 55%-os volt.

A tervezett fejlesztések az energiahatékonyság növelését célozzák a nyílászárók cseréjével, illetve a hőszigeteléssel.

Az ingatlan állapota indokolttá tett egy jelentősebb felújítást. A nem korszerű nyílászárók és a nem kielégítő hőszigetelés miatt a hő veszteség tetemes volt.

A fejlesztések hatására egy korszerű, környezetbarát módon üzemelő, alacsonyabb energia igényű ingatlan jön létre, alacsony működési költségek mellett.

Technológiai fejlesztés a Fitt 98 Kft-nél

Kedvezményezett neve: FITT 98 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „Technológiai fejlesztés a Fitt 98 Kft-nél”

Szerződött támogatás összege: 11 941 940 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során három fő tevékenység kerül megvalósításra, egy karton doboz ragasztó gép beszerzése, egy levegő víz hőszivattyús rendszer kiépítése a dolgozóink munkájához az optimális hőmérséklet biztosítása céljából, továbbá a meglévő üzemünk villamos rendszerének energetikai korszerűsítését kívánjuk megvalósítani azáltal hogy az áramhálózat korszerűsítésre kerül.

1. Kartondoboz ragasztó gép:

A teljesen automatikus doboz ragasztógép vákuumpapír-adagolási szakaszból, ragasztási és hajtogatási szakaszból, valamint számlálási és halmozási kimeneti szakaszból, digitális kijelző vezérlésből, kettős frekvencia átalakítású szinkronműködésből áll. Főbb műszaki adatok: Típusszám: 2600 Maximális kartonméret (mm): 1200*2400 Minimális kartonméret (mm): 450*160 Teljes méret (mm): 12000*3200*1900 Teljesítmény (kW): 12 Súly (kg): 4000. A géppel gyorsan és hatékonyan tudjuk az előre leméretezett papírdobozokat hajtogatni, és ragasztani , így teljesen automatizálttá tenni a munkát. A projekt célja hogy magas minőségű kartondobozokat gyárthassunk, mindezt gyorsan és precízen.

A tétel szükségessége: A jelenlegi gépekkel a kartondobozok ragasztását részben csak manuálisan tudjuk elvégezni, ezzel rengeteg idő megy el, és kisebb darabszámú megrendeléseket tudunk vállalni. A beruházás révén már komolyabb, több tízezer doboz gyártását is vállalni tudjuk.

2. A levegő-víz hőszivattyú a meleg víz előállítás, és fűtés egy környezetbarát, tiszta és költséghatékony módja. A hőszivattyús rendszer elektromos áram segítségével működik, és a levegőből nyert hőenergia felhasználásával állít elő használati és/vagy fűtési meleg vizet. A hőszivattyú hatásfoka függ a külső levegő hőmérsékletétől, sajnos az minél alacsonyabb, annál kevesebb meleg levegőt képes előállítani a rendszer, és annál több elektromos áram használatra lesz szüksége. Emiatt igény lehet másodlagos fűtés alkalmazására is. Alacsony bekerülési költsége, és néhány éven belüli megtérülése miatt azonban népszerű megoldást jelent a levegő-víz hőszivattyú, ráadásul gyorsan és könnyen telepíthető.

A tétel szükségessége: a munkavállalók megfelelő körülmények között tudjanak dolgozni, így a munkavégzés során a fűtés egy részét a fenti rendszerrel kívánjuk megoldani.

3. Villamos hálózat korszerűsítése:

A meglévő kábelek, csatlakozó aljzatok, kapcsolók és világító testek leszerelésre kerülnek. A meglévő elektromos csatlakozás bővítve lesz. Fel kell újítani a fogyasztásmérő szekrényt, az áramváltókat és az elmenő biztosíték aljzatot ki kell cserélni. A csarnoknak saját elosztó berendezést kell kialakítani új fővezetékkel. A gerincvezetékek kábeltálcán lesznek elhelyezve a leágazások viszont be lesznek süllyesztve. A csarnokba több gép csatlakozási lehetőséget kell kialakítani és a hozzá tartozó irodákba, mellék helységekbe új szerelvények és energiatakarékos világítótestek kerülnek felszerelésre.

A tétel szükségessége: a több gép áramigényének kielégítése és a zavartalan munka biztosítása.

A projekt eredményei: a kartondoboz ragasztó géppel már nem csak a hajtogatott kartondobozokat tudjuk legyártani, hanem a nagyobb súlyú csomagok szállítására alkalmas kartondobozokat is tudunk előállítani. További eredmény hogy a munkavállalók munkakörülményei javulnak, télen kellő meleget, nyáron megfelelő hűs időt tudunk biztosítani az üzemben. A villamos rendszer korszerűsítésével a termelés stabilabb lesz, a munkavégzés biztonságosabbá válik.

A munkavállalók nagy részét idén vettük fel, és még a járvány közepén áprilisban is tudtuk őket foglalkoztatni, így nem kerültek veszélybe. Jelenleg annyi megrendelésünk van mint a járvány előtt februárban. Azonban a hatékonyságunkat és az egyre nagyobb megrendelést csak úgy tudjuk kielégíteni ha technológiai megújulást valósítunk meg azáltal, hogy a pályázatban betervezett gépet beszerezzük, az ingatlan beruházást megvalósítjuk, és a hőszivattyús rendszert beépítjük. Az ingatlan beruházással a munkavállalók munkakörülményei javulnak.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.30. 

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00575

A FITT 98 Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése
Kedvezményezett neve: FITT 98 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: „A FITT 98 Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő
fejlesztése”
Szerződött támogatás összege: 55 021 750 Ft
Támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során öt fő tevékenység kerül megvalósításra, egy pelletgyártó gép beszerzése, a 7500 Nagyatád, Taranyi út 0220/45 hrsz. alatt található telephely felső szintjének felújítása és átalakítása, 7500 Nagyatád, Taranyi út 0220/45 hrsz. alatt található telephely esetében megújuló energia alkalmazás keretében egy 49,5 kWp névleges teljesítményű rendszer kiépítése, IKT eszközök beszerzése, és munkavállalók közül, egy fő munkaköréhez kapcsolódó online nyelvi képzés került tervezésre.

Műszaki tartalom:

A volt laktanya területén található üzem átalakítása, az átalakítással érintett területek rekonstrukciója. Ennek keretében iroda épület földszintjén és emeletén új gipszkarton válaszfalak készülnek; így teakonyha, nagyobb alapterületű öltöző, iroda és tároló helyiség kerül kialakításra. Ezen kívül megvalósul az irodaépület belső átalakítása, ahol kialakításra kerül a teakonyha, irodahelységek, és tároló helységek (burkolás, festés-mázolás, kazettás álmennyezet és villanyszerelés), valamint kazettás álmennyezet készül az északi üzemszárnyban.

IKT eszközök beszerzése: 67 db ASUS Vivo IO 241EAK All in One számítógép, 1 db LENOVO torony szerver ThinkSystem ST50

Eszközbeszerzés: 1 db MGL 200 univerzális pelletáló gép

Megújuló energia: 49,5 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer

Nyelvi képzés:

A pályázat keretében tervezett 1 fő megbízható munkavállaló, munkaköréhez kapcsolódó nyelvi képzése, egy 30 éves oktatási múlttal rendelkező professzionális képző intézménynél.

Az új tevékenységhez kapcsolódó külföldi piacok felkutatásában való segédkezés, asszisztencia során feltétlen szükséges legalább az alapfokú nyelvtudás, ehhez a pályázat keretében elszámolható képzés nagy segítséget jelent.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.30.

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02284

A kedvezményezett neve: FITT 98 KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG
A projekt címe: A FITT 98 KFT TELEPHELYÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE ÉS SAJÁT NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE
A szerződött támogatás összege: 7,28 MILLIÓ FORINT
A támogatás mértéke (%-ban): 55%

A projekt tartalmának bemutatása: „A FITT 98 Kft Nagyatád, Korányi u. 2.sz alatti telephelyének energetikai korszerűsítése és saját napelemes rendszer telepítése”
A megvalósítandó fejlesztések érdekében sikeresen pályáztunk a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP-4.1.4-19. számú felhívására, ennek keretében 55%-os intenzitás mellett 7.279.149 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatást nyertünk el a GINOP-4.1.4-19-2020-01775 azonosító számú pályázatunkkal.
A tervezett fejlesztések egyrészt az energiahatékonyság növelését célozzák (nyílászárók cseréje, hőszigetelés), másrészt a megújuló energia előállítását saját napelemes rendszerrel.
Az ingatlan jelenlegi állapotában már felújításra szorul. A nem korszerű nyílászárók és a nem kielégítő hőszigetelés miatt a hő veszteség nagyobb az indokoltnál.
A saját napelemes rendszerrel pedig szeretnénk megtermelni a szükséges elektromos áramot.
Nem mellékes szempont számunkra, hogy ily módon a tevékenységünkhöz szükséges energia mennyiséget a napelemes rendszer környezetbarát módon, a klímavédelem szempontjából káros gázok kibocsátása nélkül termeli meg.
A fejlesztések hatására egy korszerű, környezetbarát módon üzemelő, alacsony energia igényű ingatlan jön létre, alacsony működési költségek mellett.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01775

A FITT 98 Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése

Kedvezményezett neve: FITT 98 Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „A FITT 98 Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztése”

Szerződött támogatás összege: 55 021 750 Ft 

Támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt során öt fő tevékenység kerül megvalósításra, egy pelletgyártó gép beszerzése, a 7500 Nagyatád, Taranyi út 0220/45 hrsz. alatt található telephely felső szintjének felújítása és átalakítása, 7500 Nagyatád, Taranyi út 0220/45 hrsz. alatt található telephely esetében megújuló energia alkalmazás keretében egy 49,5 kWp névleges teljesítményű rendszer kiépítése, IKT eszközök beszerzése, és munkavállalók közül, egy fő munkaköréhez kapcsolódó online nyelvi képzés került tervezésre.

Műszaki tartalom:

A volt laktanya területén található üzem átalakítása, az átalakítással érintett területek rekonstrukciója. Ennek keretében iroda épület földszintjén és emeletén új gipszkarton válaszfalak készülnek; így teakonyha, nagyobb alapterületű öltöző, iroda és tároló helyiség kerül kialakításra. Ezen kívül megvalósul az irodaépület belső átalakítása, ahol kialakításra kerül a teakonyha, irodahelységek, és tároló helységek (burkolás, festés-mázolás, kazettás álmennyezet és villanyszerelés), valamint kazettás álmennyezet készül az északi üzemszárnyban.

IKT eszközök beszerzése: 67 db ASUS Vivo IO 241EAK All in One számítógép, 1 db LENOVO torony szerver ThinkSystem ST50

Eszközbeszerzés: 1 db MGL 200 univerzális pelletáló gép

Megújuló energia: 49,5 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer

Nyelvi képzés:

A pályázat keretében tervezett 1 fő megbízható munkavállaló, munkaköréhez kapcsolódó nyelvi képzése, egy 30 éves oktatási múlttal rendelkező professzionális képző intézménynél.

Az új tevékenységhez kapcsolódó külföldi piacok felkutatásában való segédkezés, asszisztencia során feltétlen szükséges legalább az alapfokú nyelvtudás, ehhez a pályázat keretében elszámolható képzés nagy segítséget jelent.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.30. 

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-02284